Ученик и студент задържани за убийство

снимка: infomreja.bg, архив

Убийството на 22-годишен мъж от Севлиево е извършено по особено жесток начин

Двама души са задържани за убийството на 22-годишен мъж в Севлиево, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Габрово комисар Денислав Донков, цитиран от vesti.bg. Убийството е извършено по особено жесток начин.

Задържани са 20-годишният Петър Петров, студент втори курс по психология във Великотърновския университет, и 17-годишният Ник Георгиев - ученик в 11 клас. 22-годишният мъж е изчезнал безследно на 28 септември 2011 г.

Работата по случая се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.

В началото на ноември медии съобщиха, че повече от месец няма и следа от 22-годишния Павел Мирославов Христов от Севлиево. За последно младежът бил видян от свои приятели, които били на купон в дома му на 28 септември.

Всички те са разпитани от полицията. В показанията си не са съобщили за възникнал конфликт или странно поведение на домакина си.

На 14 октомври братовчед на Христов го обявява за изчезнал.

Павел Христов живеел сам в апартамент в Севлиево. Родителите му били разведени - майка му живеела на друго място, а баща му бил международен шофьор.

След 10 часов разпит във вторник Петър Петров и Ник Георгиев направили пълни самопризнания.

Те разказали, че Павел ги дразнел и ставал агресивен като си пийнел. Двамата предварително се наговорили да убият Павел. Вечерта след купона, го примамили с обещанието, че ще търсят имане в севлиевското село Боаза, качили се в автомобила на Петър и потеглили, разказа началникът на сектор "Криминална полиция" Борислав Бончев.

На 50 м oт селото спрели и го пребили с предварително взет за целта чук. След това го залели с бензин и опитали да го запалят, но неуспешно. На връщане изхвърлили чука и телефона на жертвата.

Когато се прибрал в дома си, Петър разказал на баща си за извършеното убийство. Бащата отишъл след няколко дни на мястото и преместил трупа в дере, затрупал го с клони и дървета. Едва в сряда той признал на криминалистите къде е заровил тялото.

След претърсване на района са открити части от трупа, от дрехите, вещи и чукът.

Извършителите са задържани за 72 часа, като ще се иска постоянна мярка задържане под стража. Двамата са от добри семейства, не са криминално проявени, по-малкият е спортист.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK