Учениците в Рибново - пример за благотворителност!

Снимки: СУ-Рибново

Близо 8 300 лева събраха в СУ "Йордан Йовков" в подкрепа на деца сираци

Учители, ученици и техните класни ръководители от СУ "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново дадоха пример с благотворителните си инициативи, на които събраха рекордна сума в подкрепа на деца сираци. 

За да стане вчерашният ден незабравим, уникален и прекрасен, заслуга имат и родителите и близките на възпитаниците на училището.

Всички се подготвяха седмици наред за благотворителния базар и концерта, които се проведоха в последния учебен ден преди празниците. Знаейки каузата, за която работиха всички ръка за ръка, тази година се събраха тройно повече средства за децата в нужда. 

"Благодаря на 11 клас! Като техен класен ръководител ги накарах да покажат каквъв е смисълът на думите задружност, упоритост, стимул, воля и те се представиха достойно като събраха от продажбата на базара най-много парични средства - 859,00 лева", съобщи Ибрахим Къдриев.

Всички класове се включиха активно и в двете инициативи - базара и концерта, а равносметката тази година - от кутиите за дарения бяха събрани 393,00 лева, от продажбата на изработените от децата изделия, лакомства, сувенири и игри - 7 163,00 лв. От продажба на билетчета - 736,00 лева.

Общата сума от всички благотворителни инициативи на училището в Рибново възлиза на 8 292,85 лв.

"Това надмина границите на очакваното, показахме, че децата са уникални, талантливи. Когато всички сме заедно и работим, се получават отлични резултати. Благодаря искрено на всеки, адмирации. Показахме, че СУ "Йордан Йовков" работи в каузи за доброто и децата, за тяхното развитие и потенциал. Продължавайте смело напред! Рибново показа и ще показва най-добрите резултати", сподели още класният ръководител на единадесетокласниците Ибрахим Къдриев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK