Огняново протегна ръка към сираците от община Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

В селото се проведоха благотворителни инициативи

Жителите на курортното село Огняново активно се включиха в кампанията „Да подадем ръка!“ в подкрепа на децата сираци от община Гърмен.  На благотворителния базар, уреден пред читалище „Асен Златаров – 1924“, имаше всевъзможни кулинарни изкушения – дело на майстори готвачи от хотел - ресторантите в района и на домакините от селото, които също бяха вложили голямо старание и умение.

А някои жени бяха донесли чорапи и терлици, които сами са изплели. Със своя труд в базара се включиха и членове на Младежкия червен кръст в селото.

Много богат беше и концертът, изнесен в салона на читалището. Откриха го  възпитаниците на детска градина „Детелина“ в Огняново. Накрая отново най-малките заеха сцената – танцьорите от градината, подготвени от Таня Янева.

В програмата взеха участие и танцьорите към читалището с ръководител Надя Шушутева, Хип-хоп формация „Формейшън“ с  ръководител  Мариета Попадиина и група „Коледари“ – също към читалище „Асен Златаров“.

Въпреки студеното време, салонът  беше препълнен и децата – силно аплодирани. С аплодисменти беше посрещнато и обявяването на събраната сума - общо 2 хиляди лева. Тя ще бъде преведена по банковата сметка на село Гърмен – обяви кметът на Огняново Димитрия Гюрова.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK