Кметът на Разлог няма да отменя заповедта си за Старчевата, кукерите готвят нов протест

Снимка: Фейсбук група "Да думаме на разложки фногу"

Герчев бе категоричен, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват

Няма да бъде променяна или премахвана заповедта на кмета на Разлог във връзка с провеждането на кукерския фестивал в града.

Това заяви Красимир Герчев пред ИНФОМРЕЖА. Той бе категоричен, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват и няма да бъде погазена министерската заповед.

Снощи жители на Крапата махала излязоха със звънци и зурни в пределите на махалата, която бе охранявана от полицаи и жандармерия. Това разгневи участниците в събирането, които приеха полицейското присъствие като погазване на свободата им да продължат вековната традиция.

Кметът Герчев обясни, че кукерите са входирали заявление в Общината за провеждане на протест под наслов “Да запазим вековната традиция на Старчевата в Крапата махала”.

Събитието е било с очертан периметър по определени улици в махалата, които са охранявани. Не са допуснати нарушения, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от РЗИ-Благоевград.

Красимир Герчев потвърди, че участниците са спазили всички противоепидемични мерки и най-вече дистанция.

„Важно е хората да опазят здравето си и данните от нашата болница да не са лоши“, каза Герчев.

Участниците предвиждат и следващата проява навръх Нова година, когато се провежда фестивала Старчевата. За 1-ви януари се предвижда нов протест пред Общината, с които да участват жителите на двете големи махали Крапата и Дъгата.

Вчера жители на петричкото село Коларово също отпразнуваха в центъра на селото края на 2020 с кукери и заря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK