Учениците от V ОУ "Христо Ботев" представят България на престижен фестивал в Лош, Франция

снимки: V ОУ „Христо Ботев” - Кюстендил

Учениците от Пето основно училище „Христо Ботев“ - Кюстендил са поканени да представят България на VIII Международен фестивал на изкуствата, който се провежда в бившата резиденция на френските крале в градчето Лош, Франция.

Благодарение на своя труд, на своя талант, на доказаните възможности и постигнатите успехи, децата, заедно със своите ръководители – Благородка Теодосиева и Искра Владимирова, ще отпътуват от страната ни на 20 април.

В рамките на седем дни Михаела, Любослава, Андреа, Ивайло, Христо и Станислав ще покажат своите прекрасни кукли, малки пластики и декоративни пана, изработени с голяма любов и завидно майсторство. Ще представят миниатюра „Житената питка“ на английски език.

Ще организират арт ателие на открито. Ще разгледат забележителностите на градчето и ще имат незабравими срещи с нови приятели.

За оказаната чест и заслужено признание ръководството на училището изказва благодарност на Центъра за творческо обучение и неговите представители Александър Ангелов и Иглика Ангелова.

Градчето Лош възниква през VI век. От XIII век до времето на Шарл IX e резиденция на френските крале.

Съвременните жители на малкото градче от централна Франция вече седма година се радват на талантливи деца от цял свят, които участват в Международния фестивал на изкуствата.

Изпълнителите са от Германия, Испания, Италия, Финландия, Полша, Русия, САЩ, Англия, Палестина, Унгария, Франция.

 

снимки: V ОУ „Христо Ботев” - Кюстендил
снимки: V ОУ „Христо Ботев” - Кюстендил
снимки: V ОУ „Христо Ботев” - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

наблюдател16:20 - 18.04.2015
Талантливи деца, отзивчиви родители, способни и амбициозни учители! Това е формулата за успеха!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK