Учениците от СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово почетоха подобаващо патрона на родния си град

Снимки: СУ-Хаджидимово

На 19 февруари се навършиха 144 години от рождението на Димо Хаджидимов, чието име носи град Хаджидимово.

Димо Хаджидимов е виден революционер и педагог, един от създателите на Учителската демократическа организация. Краткият му 49-годишен живот е живот борба, живот горене, където всеки ден е изпълнен с напрежение и риск. Депутат е в Българското народно събрание. Убит е на 13 септември 1924 г. в София.

Учениците от СУ "Никола Вапцаров“ взеха активно участие в конкурса "Димо Хаджидимов – живот и дейност“, организиран съвместно с Община Хаджидимово под патронажа на кмета на общината, Людмил Терзиев.

Учениците изготвиха мултимедийни презентации, които бяха оценявани от авторитетно жури, в което имаше представители на Обществения съвет, Училищно настоятелство и Общинска администрация.

Класираните ученици получиха наградите си лично от кмета на Община Хаджидимово, Людмил Терзиев. С първо място бяха удостоени ученичките от 9 клас -  Кристина Лазарова и Виолета Дажамбазова.

Второто почетно място  спечели дванадесетокласничката Илияна Гелемерова. На трето място бяха удостоени деветокласничките Вяра Караянева и Фикрие Чакърова.

Този конкурс стимулира интереса на учениците да изучават и откриват нови факти от историята на град Хаджидимово. Той ги стимулира и занапред да продължат да развиват познанията и уменията си и опознавайки историята ни, да бъдат горди и достойни граждани на нашата страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK