Учениците от СОУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово пак първи в състезанието „Млад огнеборец“

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

За втора поредна година с 1035 точки ученическият отбор от СОУ "Никола Йонков Вапцаров" - гр. Хаджидимово оглави класацията в традиционното състезание "Млад огнеборец", което традиционно се провежда преди областното и републиканското състезание под егидата на просветното министерство.

Второто място след оспорваната битка заслужено получи отборът на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - гр. Гоце Делчев с 1033 точки, а третото място с 1003 точки зае ОУ „Братя Миладинови“, също от Гоце Делчев. В класацията на четвърто място се наредиха младите огнеборци от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий” - село Сатовча с 991 точки. Пето място за пожарната команда пожъна Второ ОУ „Гоце Делчев” - гр. Гоце Делчев с извоюваните 977 точки, а на последното 6-о място се класираха възпитаниците на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - село Гърмен с 963 точки.

Днес на стадиона в Гоце Делчев се проведе традиционното регионално състезание на младежките противопожарни отряди от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча - "Млад огнеборец". Участие в него за поредна година взеха отбори от трите основни училища в Гоце Делчев и учениците от Сатовча, Гърмен и Хаджидимово до 15-годишна възраст. 

Съревнованията между отборите бяха в две дисциплини - „щафета“ и „бойно разгръщане 75 м.“, които бяха определящи за крайното класиране. И шестте отбора получиха купи, а победителите от Хаджидимово се окичиха с медали. 

Наградите и медалите за първенците са осигурени от Министерството на образованието, младежта и науката и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Гоце Делчев. 

Лично директорът на противопожарната служба Росен Сердарев връчи медалите и грамотите на първенците, както и поощрителните награди за всички отбори.

Миналата година младите огнеборци от Хаджидимово спечелиха областното състезание в Благоевград и взеха участие в републиканското в Кранево, където отново се класираха на една от челните позиции.

 

КОМЕНТАРИ

ани12:53 - 03.05.2016
Ако бе научил и правописа както смятането ще си супер
ivan13:12 - 04.05.2012
Само да оточня 5-та поредна година ;)
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK