Учениците от началния курс на ОУ в Горно Краище казаха "Здравей, ваканция"

Снимки: Община Белица

Учениците от началния курс на ОУ “П. Яворов“ с. Горно Краище, приключиха учебната 2018-2019 учебна година с културно-развлекателна програма, поднесена специално за тях от екипа на читалище „Георги Тодоров 1885“ и техните класни ръководители.

След обяда на „парче пица“ учениците посетиха туристическия информационен център и музея към читалището.

В залата на ТИЦ със специално подготвена презентация на тема „Познавате ли тази приказка“ се оказа, че малчуганите обичат да четат.

Те познаха всичките герои от десетте приказки, които им бяха предложени.

За награда ръководителят на центъра ги награди с анимационната приказка „Златната птица“, след което посетиха музейната експозиция и се запознаха с историята на град Белица и общината.

В сградата на читалището разгледаха библиотеките за възрастни и за деца, а на голямата сцена където за първи път се качват, малките палавници пяха, рецитираха и танцуваха фолклорни танци на специално монтираните за тях микрофони и озвучителна апаратура. 

Като край на учебната година малчуганите бяха подготвили 16 пластмасови туби и торби с пластмасови капачки и участваха в кампанията „Дари капачка – спаси живот“, организирана от Община Белица и СУ “Св. св.Кирил и Методий“.

В разположеното сърце за тази цел в центъра на града те поставиха над 4000 пластмасови капачки, които в Белица се събират за закупуване на кувьоз за нуждаещите се новородени. Най-много капачки са събрани от учениците от 1-ви клас с ръководители Джемиле Калъч и Фатиме Терзи, след тях се нареждат второкласници с ръководител Гергана Кокарешкова.

 

КОМЕНТАРИ

selski18:43 - 13.06.2019
Извинявам се на репортерите,но "възрасни "или възрасТни е правилно?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK