Учениците от Корница опознаха традициите на родното си място (СНИМКИ)

Снимки: ОбУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Корница

Вчера се проведе заключителният етап на "Ученици в действие" по проекта на клуб "Магията на танца" към Обединено училище "Свети Паисий Хилендарски" в село Корница - "ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО ЛЮБЯ, ТАЧА И МИЛЕЯ".

Проектът се провежда към Центъра за приобщаващо образование, който обяви национален конкурс „Ученици в действие“, част от популяризирането на програмата „С поглед в бъдещето – училището има смисъл“.

Програмата насърчава училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата. Училищата, включили се в нея, канят професионалисти и организират посещения, по време на които учениците работят в малки групи под ръководството на учител и гост професионалист.

Така те намират конкретни решения на проблеми от живота, използвайки знанията си от училище. Всичко това прави децата по-любопитни, по-сплотени и по-ангажирани.

Учителите намират нови подходи към децата и ги опознават по-добре, а училището и общността повишават доверието си едни към други. ОбУ "Св. П. Хилендарски“ в гоцеделчевското село Корница е едно от 33-те училища в България, чието проектно предложение бе одобрено и учениците в продължение на месеци бяха "в действие".

През това време чрез  извънкласни дейности те се запознаха с традициите, обичаите, занаятите, фолклора, кухнята на своите родители, баби и дядовци, които отвориха домовете и сърцата си за хората от екипа. Работата по проекта остави много мили и незабравими спомени у всички участници в него.

 

ОЩЕ В РУБРИКАТА "ВАШИТЕ СНИМКИ"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK