Увеличават средствата за представително и работно облекло на учителите в Разложко

Снимки: Община Разлог

Структурите на Синдиката на българските учители в община Разлог винаги са имали едно много добро социално партньорство с общинските власти и директорите на образователните институции. Взаимно са проявявали уважение, зачитане и съгласуване на интересите, насочени към поддържане и подобряване на условията за труд, повишаване качеството на учебната дейност и разбира се обучението и възпитанието на децата и учениците.

Проведени бяха дискусии между работодателите на учебните институции и ОбКС на СБУ – Разлог, по предложения и допълнителни споразумения, подписани в отрасловия КТД за системата на предучилищното и училищното образование /подписан на 11.06.2018 г./ за всички работещи в сферата на образованието в община Разлог.

За втори път в Разлог бе подписан Колективен трудов договор за сферата на образованието. На ниво община бе договорено увеличаване на минималните размери на средствата за представително и работно облекло за работещите в сферата на образованието.

Запазват се вече договорените два дни повече отпуск за педагогически и непедагогически персонал, единият от които ще бъде ползван на 25 май. Договорена бе и бъдеща съвместна работа между общината и учебните институции за образователни и културни проекти. В момента в две от учебните заведения се разработват проекти за модерно оборудване на кабинети по дисциплини с приоритетно значение.

В СУ „Братя Каназиреви“- кабинет по биология и здравно образование и в ОУ „Никола Парапунов“- езиков кабинет. Кметът на общината инж. Красимир Герчев винаги е подкрепял всяка една инициатива в сферата на образованието. Подписаният КТД на общинско ниво бе подкрепен и от членовете на КТ „Подкрепа“. „Вярвяме, че и за напред нашата съвместна дейност между общински власти, работодатели и членове на СБУ ще продължи успешно и коректно“, сподели Росица Тумбева, председателят на ОбКС на СБУ, Разлог. 

КДТ бе пописан от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, от Началника на РУО Ивайло Златанов, от председателя на СРСНПБ за Разлог Костадин Кулин, както и от председателите на двата синдикта. Това стана в деня на посещението на Министъра на образованието Красимир Вълчев в Разлог, който приветства подписването на този документ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK