Ученици влязоха в ролята на социални работници в Банско

Снимки: Община Благоевград

За първи път ученици от горните класове на училищата в Община Банско влязоха в ролята на социални работници в рамките на инициативата „Социален работник за един ден”.

Кампанията бе организирана от Служба „Заведения за социални услуги” – гр. Банско, по повод Световния ден на социалната работа -  20. март.

Тийнейджърите се запознаха с предоставяните социални услуги в общината, насочени към хората в неравностойно положение от всички възрастови групи.

Те бяха изненадани от разнообразието на похвати и реална помощ, предоставяна от социалните институции.

Първоначалното притеснение и страх отстъпиха място на живото детско любопитство - децата бяха впечатлени от работата с децата с увреждания в дневния център, от самостоятелността на живеещите хора в защитените жилища, от това, че хора с увреждания учат и работят, както всички останали.

Те добиха представа за същността на работа на социалния работник, психолога, логопеда, специалния педагог, трудотерапевта и си тръгнаха със смесени емоции, но със сигурност по-информирани – както за работата на социалните работници, така и за необходимостта от по-голяма социална ангажираност на цялото общество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5