Ученици в дебат за наркотиците и наркотрафика

снимки: Община Благоевград

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград проведе среща дискусия на тема „Гласовете ви чувам – чуват ли се гласовете на учениците по проблемите на обществото – наркотици, проституция, педофилия, насилие и интернет“.

Проявата бе организирана по повод Световния ден за борба с наркотиците и наркотрафика и започна с минута мълчание в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, която стана известна с материалите си срещу престъпността, корупцията и злоупотребите в църквата, и взривения от мафията италиански прокурор Джовани Фалконе.

От името на кмета д-р Атанас Камбитов и председателя на Общинския съвет Радослав Тасков бяха прочетени поздравителни адреси към председателя на ОбСНВ д-р Теменужка Любенова за безкомпромисната й работа в превенцията срещу наркотиците и активните дейности.

Послания с „Не на дрогата” и „Защо няма да посегна към наркотиците” пристигнаха от далечна Литва, от журналиста Фабио Бернабей и от село Абланица, общ. Хаджидимово. Специално обръщение до форума изпрати и Неврокопският митрополит Серафим.

Зам.- кметът на община Благоевград Валери Смиленов призова присъстващите млади хора: „Разпространявайте знанията, които имате, говорете с вашите приятели защо не трябва да се употребяват наркотични вещества, до какво водят, какъв е фаталният резултат”.

Той бе категоричен, че в община Благоевград работят професионалисти, на които винаги могат да се доверят. „Ако забележите нещо странно в поведението на ваш приятел, близък, потърсете нашата помощ. Общината винаги ще бъде отворена за Вас, за Вашите идеи”, каза още Валери Смиленов.

Дискусионната среща продължи с групови задачи по темата „Гласовете ви чувам – чуват ли се гласовете на учениците по проблемите на обществото – наркотици, проституция, педофилия, насилие и интернет“.

Надежда Янкулова, ученичка от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов" и доброволец в ОбСНВ, обясни и какъв е проектът на тяхната група. На въпрос какви са стъпките за борба с наркотиците, тя отговори, че в училище трябва да се обърне повече внимание на социалната и психологичната гледна точка на проблема с наркотиците.

Надежда се обърна към хората, които обмислят или са опитвали наркотични вещества, да се съсредоточат върху хубавите неща от живота, защото за да има купон, не са необходими опиати, а добро настроение и добри приятели, с които да се радват на живота.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK