844 ученици са класирани на първия етап за прием в VIII клас

Снимка: Infomreja.bg

Резултатите от първия етап на класирането за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием в VIII клас могат да се проверят на сайта: https://priem.mon.bg.

Списъци по входящ номер с класираните за паралелките от област Кюстендил и некласираните седмокласници са обявени и в училищата-гнезда ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница.

До 16 юли 2019 г. учениците класирани на I-ви етап за прием в VIII клас за учебната 2019/2020 година трябва да се запишат в училището, в което са приети или там да подадат заявление за участие във втори етап на класиране.

Учениците класирани по първо желание трябва да се запишат в училището, в което са приети. Ако не се запишат в посочения срок не запазват мястото си и могат да подават заявление за участие в Трети етап на класиране само за паралелките със свободни места.

В заявлението за втори етап на класиране учениците не могат да променят и пренареждат желанията си.

За първи етап на класиране 902 седмокласника са подали заявления за 1073 места в паралелките от област Кюстендил, от тях класираните са 844, некласираните – 58.

В област Кюстендил училищата с прием в VIII клас са 18 с утвърден държавен план-прием от 43 паралелки, в т.ч. 1 паралелка профил ФВС в СУ „Кл. Охридски“ - Дупница.

Поради липса на посочени желания от кандидатите и недостатъчен брой класирани със заповед на началника на РУО – Кюстендил е преустановен приема в следните паралелки:

- 1 паралелка профил „Предприемачески“, СУ "Хр. Ботев" – Кочериново

- 1 паралелка „Машини и системи с ЦПУ/Изолации в строителството“, ПТГ "Джон Атанасов" – Кюстендил

- 1 паралелка „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“, ПГТ "Никола Йонков Вапцаров" - Кюстендил

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK