Ученици, учители, кметове, екоексперти и институции отбелязаха Световния ден на водата в Банско

Снимки: Община Банско

С любезното домакинство на община Банско бе отбелязан определения от ООН Световен ден на водата – 22 март.

Екологичната инициатива под надслов „По-чиста вода, по-добра работа” се организира от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в партньорство с „В и К” ЕООД – Благоевград, за които днешният ден е и професионален празник. 

Специални участници на празника, посветен на най-важния ресурс – водата, бяха кметът на община Банско Георги Икономов, кметът на Добринище инж. Китан Галчев, председателят на Общинския съвет – Владимир Колчагов, заместник-кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев и Стойчо Баненски, началникът на кабинета на МОСВ Мария Тотева, Вангелия Иванова – директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ , инж. Росица Димитрова – управител на ВиК - Благоевград, общински съветници, учители и техните ученици, както и жители и гости на курортния град.

Ученици от СОУ "Неофит Рилски" - Банско и ОУ "Св.Климент Охридски" - Добринище, взеха участие във фестивала "Воден свят", рисуваха тематични рисунки, представиха музикални изпълнения и отговаряха на викторина с въпроси "Какво знаем за водата?". 

Честването бе насочено основно към подрастващото поколение, като целта на организаторите бе привличане на вниманието и ангажираност към опазването на водите.

В обръщението си към присъстващите, кметът на община Банско Георги Икономов, също визира най-голямото богатство и естествен дар на курортната община – чистата околна среда. По неговите думи именно нейното запазване и въвличането на подрастващите е от ключово значение и оцени събитието като една прекрасна инициатива.

Професионалният празник на служителите от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Благоевград продължава с двудневен тематичен семинар под мотото „Да работим за по-чиста вода, за един  по-добър живот“, в който участие ще вземат и учители и педагози от учебните заведения в община Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK