Ученици, учители и родители от ОУ„Евлоги Георгиев” - Дупница, закриха учебната 2015/2016 година с вълнуващо тържество

Снимка: Личен архив

Весел смях и песни огласиха празника на завършващите ученици от ОУ ”Евлоги Георгиев”. Дворът на училището се изпълни с ученици, учители - настоящи и пенсионери, родители, както и официални лица.

Празникът започна със срещите от финала за купата на ОУ ”Евлоги Георгиев”. Турнирът, продължил няколко седмици, завърши с две футболни срещи: малък финал за III и IV място и мачът, определил победителят - отборът на VІІ „в“ клас. На второ място е тимът на VІІ „б“, на трето – момчетата от VІІ „а“, а на ІV място – VІ „б“ клас. Трофеят и медалите бяха връчени от госпожа Румяна Гиргинова - Директор на училището, и господин Симеон Кралев – учител по физическо възпитание и спорт.

С официален ритуал завършващите знаменосци от VІІ клас предадоха знамето на училището на новата знаменна група от VІ клас.
Учениците, завършили с отличен успех, получиха грамоти от училището, а до родителите им бяха изпратени благодарствени писма. Госпожа Гиргинова им пожела много успехи, те са бъдещето на град Дупница и България, които могат да градят и променят към по-добро. Тя каза, че всички учители са горди с тях и винаги ще ги подкрепят и помагат, когато потърсят съвет или опора.

От името на завършващите седмокласници ученичката Валентина Николова с изключително емоционално и вълнуващо обръщение към присъстващите на празника благодари на учителите за получените знания и грижите, положени за тях през годините.

Танцът на мажоретния състав от V-VII клас въодушеви публиката и изпълни с емоции учениците и техните гости.
Учениците от VІІ б клас поднесоха вълнуваща изненада на своите учители. Те рецитираха стихове и поднесоха цветя и благодарствени писма на всички учители, които са им преподавали - от първото прекрачване на училищния праг преди седем години до днес. В небето полетяха седем пъстроцветни балона - символ на седемте години на обучението им в ОУ ”Евлоги Георгиев”.

С песните, които изпълниха талантливите ученици от ЗИП Музика, те пожелаха успех на завършващите и весела ваканция на всички ученици и учители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK