Кметът на Радомир, Пламен Алексиев: Честита 140-годишнина от Освобождението!

Честит 3. март и 140 години свободна България!

Тази велика дата е символ на вечност на най-почитания ден в българската история. Тя е начало на възкресението на Аспаруховия народ след 500 години, който е бил лишен от своята политическа и духовна свобода, чиято самобитна култура е била подложена на унищожение.

Раждането на свободата дава възможност българската държава отново да заеме своето място на картата на Европа. Българският народ, който е преминал през зората на Възраждането, с повика на Паисий с "История славянобългарская", преди влиянието на апостолите, беше спечелил тази битка духовно, защото той притежава три свещенни неща, които движат пулса му за живот. И това са: родът му - царствен и вековен, вярата му - силна и непоколебима, и езикът му като молитвен мълвеж, но и като огън и меч.

Героите на времето са извисени като гранитни стълбове, които чертаят сбъднатата 5-вековна мечта за достоен живот във вечността.

Всяка година на 3. март нашият народ се връща в историята назад, за да усети колко е борбен, колко е силен по дух и значимост.  

Затова нека сведем глави пред хилядите знайни и незнайни герои, донесли лелеяната ни свобода и ни прославили пред света!

Вечна слава, герои! 

 

Пламен Алексиев

Кмет на община Радомир

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK