Ученици, учители и гости отбелязаха патронния празник на ТПГ "Никола Вапцаров" - Радомир

Снимки: ТПГ "Никола Вапцаров" - Радомир

Учители и ученици от Техническа професионална гимназия "Никола Йонков Вапцаров" - Радомир, отбелязаха патронния празник на учебното заведение.

По повод 108-годишнината от рождението на Никола Вапцаров и 92 години от основаването на училището Мариета Гоцева – директор на гимназията, поздрави всички бивши и настоящи ученици и учители с тържествено слово.

"В далечната 1925 година е открито първото средно електротехническо училище в България, нашето училище. През своята дълга история училището е преименувано няколко пъти, като от 2003 година то носи името Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров”. Носещо духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден", отбеляза Мариета Гоцева.

"Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров” разкрива облика на модерното и съвременно училище, втъкало в себе си нишките на добри практики, на тези, които са поставили началото и онези, които продължават да надграждат през годините, на иновативността в преподаването, на постиженията на учителите и учениците", заяви още директорът.

Училището разполага с огромна, красива и модерно оборудвана сграда, където целта на учителите е осъществяване на качествено обучение и модернизиране на професионалното образование.

Поздравителни адреси на тържеството поднесоха Пламен Алексиев – кмет на община Радомир, Ваня Коконова – началник на Регионалното управление на образованието, Филип Витанов – мениджър човешки ресурси АК „Електрик” АД.

Учениците поздравиха своите съученици, учители и гости с песни, модерен танц и скеч, като най-малките от тях рецитираха незабравимите стихове на великия поет Никола Вапцаров.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK