Ученици, студенти и здравни институции отпразнуваха Световния ден на водата

снимки: infomreja.bg

Три лъча от ученици и студенти се събраха днес по обед на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград, където ритуално донесоха вода от трите извора в града – река Благоевградска Бистрица, минералната вода пред банята и питейна вода от фонтана в двора на ВиК.

Общоградското честване на Световния ден на водата премина под мотото „Да ценим водата“. От атрактивна водоноска, прикрепена към камион ЗИЛ на водното дружество в града, бе раздадена по чаша вода на събралите се в чест на празника млади хора, представители на здравни институции и граждани.

С послания за жизненоважната течност ученици облепиха специален транспарант за 22 март, след което експерти на ВиК – Благоевград демонстрираха мониторинг на вода.

Изпълнен бе и ритуалът „Предаване на шепа вода” с участието на деца и здравни експерти.

Тази година честванията по случай 22 март бяха съпътствани от нова инициатива „Международен воден мост“, към която се присъединиха Регионалната здравна инспекция, ВиК – Благоевград, РИОСВ, Басейнова дирекция и други ресорни институции. Чрез видеовръзка, излъчена в столицата, директорите им отправиха своите послания по повод Световния ден на водата.

Днес бе обявен и за Ден на отворените врати, в който ученици посетиха ВиК ЕООД, Регионалната здравна инспекция, РИОСВ и Национален парк „Рила“, които са сред организаторите на честванията на Световния ден на водата.

Двоен е празникът за водното дружество в Благоевград, което днес отбелязва и 55-годишнината от основаването си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK