Ученици се учиха на начално програмиране с робота Финч

Снимки: Infomreja.bg

Ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ взеха участие в демонстрация по програмиране с робота Финч в Техническия отдел на РБ „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил.

Роботчетата Финч са специално програмирани да учат децата на програмиране и са четиригодишна разработка на Американски университет.

„Идеята е по интересен начин със светлини, сензор и говор роботите да учат децата на програмни езици, около 10 на брой като най-елементарното ниво го демонстрираме днес“, каза Биляна Йорданова – учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

Всеки може да се възползва от това, което роботите Финч могат да покажат. Те са дарение на кюстендилската библиотека от „Глобални библиотеки – България и Посолството на САЩ в страната ни.

„Петте броя роботи Финч са предоставени на библиотеката, за да може тук да бъде едно място, където да се провеждат допълнителен вид услуги и обучение, в случая обучение по начално програмиране“, обясни София Пейчева, директор на РБ „Емануил Попдимитров“.

Ще бъде изработена програма, по която желаещите от всички училища на града ще могат да провеждат часове, да се забавляват и да се докоснат до друг вид услуга. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK