Ученици се борят за дрон в конкурс за бизнес идея

Снимка: ОИЦ-Благоевград

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея“ стартира на територията на цялата страна днес. Инициативата е на дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет, а на територията на Благоевградска област се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието.

Конкурсът е насочен към ученици от 14 до 18 г., които могат да се включат в инициативата като заснемат видеоклип, който представя тяхната бизнес идея. Видеоклиповете трябва да бъдат с продължителност до 2 минути и големина 25 МВ и за да бъдат допуснати до гласуване, трябва да се изпратят като съобщение на Фейсбук страницата на Областен информационен център – Благоевград до 12 май 2019 г. На 13 май в 10.00 часа всички получени видеоклипове ще бъдат качени на страницата на ОИЦ – Благоевград и в продължение на 10 дни посетителите на страницата ще могат да гласуват за избран видеоклип. Гласуването ще става с бутон „Харесвам“ под съответния клип, като за реален глас ще се отчита само и единствено „Харесвам“, без останалите опции за изразяване на емоция, които предоставя Фейсбук. Гласуването ще бъде прекратено на 23 май в 10.00 часа.

Всеки участник в Конкурса задължително ще трябва да попълни и изпрати заедно със своя видеоклип и Декларация за информирано съгласие, която вече е качена на специално създадено за инициативата събитие в страницата на ОИЦ – Благоевград във Фейсбук. На страницата е качен и Регламент за участие в инициативата.

За събралите най-много „харесвания“ видеоклипове е предвиден награден фонд. Участникът/клипът, събрал най-много гласове ще получи като награда дрон, а класираният на второ място участник/клип ще получи 3 D очила за виртуална реалност. Класираните на първите 10 места участници ще получат спийкъри, а освен материалните награди първите двама в класирането ще получат и пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие. Награждаването на участниците ще се състои в края на месец май.

Целта на онлайн конкурса е да се провокира интересът, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите Да се насочат младите към мислене в дълбочина и перспектива за развиване и реализиране на бизнес идеи. Цялата информация за конкурса може да бъде намерена на фейсбук страницата на Областен информационен център –Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK