Ученици се биха зверски в училището в Огняново, осмокласник е със счупена ръка

ОУ "Пейо Яворов" - с. Огняново, снимка: Daskalo.com

Скандал в училището в гърменското село Огняново, прераснал в насилие, от вчера буни духовете в цялата община Гърмен.

Двама осмокласници са се били в класната стая, вследствие на което единият от тях е със счупена ръка. Пострадалото момче е А. Карагьозов от ромския квартал на Огняново.

Скандалът между него и връстника му А. Русев изхубнал вчера в училището. Според свидетели на инцидента разправията тръгнала именно от пострадалия ученик.

Искрата на агресията планмала, след като при разминаване в училищния коридор Алберт се блъснал в А. Русев. В класната стая двете момчета се сбили жестоко, след което отмъстителна акция провел и братът на А. Русев – Николай. Той нахлул в класната стая и пребил А. Карагьозов.  

Учители разтървали биещите се осмокласници и отървали от ръцете на брата на Русев А. Карагьозов, който след нанесения му побой е със счупена ръка.

Скандалът и побоищата обаче след инцидента продължили и извън училището. И двамата осмокласници събрали свои приятели, като започнали да се бият взаимно, коментираха запознати.

По неизвестни засега причини до момента директорът на ОУ „ Пейо Кр. Яворов“ Ахмед Башев не е уведомил за побоя и проявеното насилие в училището му Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, което според разпоредбите е бил длъжен да направи до два часа след инцидента.

„От вас научавам за случая“, коментира пред ИНФОМРЕЖА просветният шеф.

Според учители и ученици пострадалият А. Карагьозов бил агресивен, заядлив  и често създавал проблеми в училище.

Няколко са версиите, които се коментират след вчерашния бой в школото в Огняново.

Една от тях е, че след нанесения му побой от по-големия брат на  А. Русев – Николай, Карагьозов изпаднал в истерия и започнал да удря сило с юмруци по чиновете и масата в класната стая и така наранил тежко ръката си.

Приятели и съученици на двамата братя Русеви разказват, че преди дни Карагьозов и негови приятели причакали друг ученик от същото училище, когото също пребили.

В училището и сред жителите на Огняново се коментира, че агресията на пострадалия осмокласник А. Карагьозов се отключила, след като години наред той бил обиждан и малтретиран от ученици с мюсюлманско вероизповедание заради ромския му произход.

Дали учителите и директорът Ахмед Башев са проявили небрежност и са пропуснали да  стопират още в зародиш проявената агресия сред учениците, за да не се стига до подобни инциденти, предстои да дадат отговор ресорните институции, които вече работят по случая.

Пострадалият осмокласник е от ромския квартал на Огняново, а роителите на А. Русев са преселници от сатовчанското село Боголин. 

 

КОМЕНТАРИ

Мъченици00:38 - 27.11.2016
Много ще ви боли за Башев още дълго време и какъвто и да е той си е Башев ами вие си оставате там в ниското и мизерното за винаги.този клюкарник дето пише по леко ще искара едва ли не директорът е полицай да разследва.Хората отдавна са наясно с ромите в България каква напас са а то всъщност Бог да пази България не само от ромите но и от тези дето пишат простотии навсякаде те са за изхвърляне болни мозаци. ..
Терсит22:50 - 26.11.2016
Как може директор да разбере за побой в училището от пресата. Ако трябваше да открадне някое левче ,очите щяха да бъдат на връх главата му.Ама зарежи ги учениците ,по-важно е да променят избирателната система ,за да може пак да е депутат и да подгони Златанов
Baba Vanga ot Ognqnovo19:42 - 26.11.2016
Abe nqma li nqkoi da udari edin qk boi na Apashev be mamicata mu mrysna da e*a kadeto i da e vinagi ima problemi i bez tui negovite kucheta izbqgaha po chujbina nqma koi da go zashtitava veche vreme e da mu se e*e maikata dolna i agenta Manol.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK