Ученици с грамоти и парични награди от конкурс на Ротари клуб - Гоце Делчев

Ученици от област Благоевград с грамоти и парични награди от конкурса за есе, стихотворение и рисунка на ротарианците от Гоце Делчев, посветен на Деня на народните будители, снимки: infomreja.bg

229 ученици от първи до дванадесети клас от област Благоевград се състезаваха с есета, стихотворения и рисунки в първия конкурс, посветен на Деня на народните будители, който бе учреден от Ротари клуб - Гоце Делчев. 

На официална церемония снощи ротарианците раздадоха наградите на призьорите от трите възрастови групи, които освен грамоти за великолепните си творби, получиха и парични награди от 30 до 100 лева.

С грамоти бяха удостоени всички участници в конкурса и директори на учебни заведения в региона.

Специална благодарствена грамота председателят на ротарианците Тони Бозаджиев връчи на директора на СОУ „Св. Св. „Кирил и Методий" – с. Гърмен Стоян Стругов, както и на учителския колектив, който се справи повече от перфектно с организацията и провеждането на творческата надпревара.

Комисията в състав: Валентина Хасимова, Величка Делчева, Зорка Цветкова и Ваня Балтаджиева, оповести официално резултатите от конкурса, посветен на Деня на народните будители - 1 ноември.

В първата категория - от 5-и до 8-и клас, участниците бяха 70 със 75 творби. Комисията  присъди първото място в тази група на седмокласника Иван Пашалиев за прекрасното му есе по темата. Иван Пашалиев е ученик в Първо ОУ Св. Св. „Кирил  и Методий" - Гоце Делчев.

Второто място бе присъдено на Валери Добрев, ученик в 7-и клас от ОУ "Св. Св. Козма и Дамян” - Сандански. Той участви със стихотворение. Третото място в категорията достойно зае стихотворението на петокласничката Катрин Дерменджиева от Петрич, която учи в Трето ОУ „Гоце Делчев”.

В категорията от 9-и до 12-и клас на първо място комисията класира есето на единадесетокласничката от НПГ ”Димитър Талев" Благовестка Кръстева, на второ място бе класирано есето на Крум Динев - ученик в 7-и клас в ПМГ ”Яне Сандански" - Гоце Делчев, а третото място получи есето на деветокласничката Мария Търтова от същата гимназия.

Три призови награди присъди комисията и на малките художници в категорията от 1-ви до 5-и клас, в която със свои рисунки участваха 125 ученици. Първото място взе рисунката на второкласника от ОУ ”Климент Охридски" в гоцеделчевското село Борово - Александър Зеемджиков.

На второ място бе класирана рисунката на Исмаил Ерук - ученик от трети клас в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий” – Якоруда. Третото място при най-малките взе рисунката на чаровната Авушка Кунгю, също от основното училище в Якоруда.

Председателят на Ротари клуб - Гоце Делчев благодари на всички участници в конкурса и на техните родители и учители и с ръка на сърцето призна, че такъв успех и такъв интерес не е очаквал.

Първият председател на ротарианците - бизнесменът Стоил Караилиев, много развълнуван след прочита на първите есета в двете категории, без да крие емоция и възхищение от таланта и патриотизма на подрастващите, обеща през новата 2015 г. още много специални ученически и детски инициативи, както и повече изненади.

 

Крум Динев от 7-и клас при ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев
На директора Стоян Стугов се падна честта да връчи наградите на призьорката от НПГ "Димитър Талев"
Първият ротари председател Стоил Караилиев връчи грамотата на директора на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова
Специална почетна грамота получи колективът на училището в Гърмен за цялостното участие и провеждане на конкурса

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK