Художникът Здравко Анев с изложба "Кюстендил през теб и мен"

Здравко Анев, снимка: Infomreja.bg

Кюстендилският художник Здравко Анев подготвя поредната си самостоятелна изложба, която е озаглавил "Кюстендил през теб и мен".

Събитието е насрочено за 4-ти май от 17.00 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора". Авторът ще представи живописни инсталации, 30 картини, работени в годините, за направата на които е използвал картон, химикалки, моливи и др.

Здравко Анев е следвал в Художествената академия на пластичните изкуства в гр. Лодз – Полша и в Художествената академия в София. Участва в изложби на СБХ. Самият той се определя като провокативен експериментатор.

„Духовната материалност е междинно време. Аз съм междинното време”, казва за себе си художникът. Негово кредо е поетичността на духа. Според оценката на изкуствоведи, Здравко Анев е от онези хора, които сякаш никога не са живяли в нашия свят.

Той е предпочел да бъде себе си и затова дори когато разговаря с някого или пътува в автобуса, рисува. Рисува идеалната си представа за хармония, като безпогрешно отсява дори неродените мисли, като студени и топли тонове.

Здравко Анев е сред най-ярките и нестандартни имена в съвременния кюстендилски арт живот, платната му са колкото смели, толкова и талантливи и заредени с провокативни послания – като него самия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK