Ученици отрупаха с подаръци обитателите на социалния център в Марчево

снимки: infomreja.bg

Под мотото „Направи добро - зарадвай едно сърце!“ учениците от школото в гърменското село Дъбница, на което директор е Илия Цацев, зарадваха с коледна програма и много подаръци обитателите на социалния център за хора в неравностойно положение в с. Марчево.

Целият месец декември възпитаниците на училището в Дъбница решиха да го посветят на благотворителността, за да могат в навечерието на Коледа да отидат на гости на хората в социалния център и да ги зарадват с коледни подаръци и празнична програма.

Още в началото на този месец децата от ОУ „Христо Ботев” в с. Дъбница поставиха кутии за дарения в учебното заведение и всеки ден отделяха част от джобните си пари за благородната инициатива.

Със събраните пари миналият ден учениците закупиха подаръци, които грижливо опаковаха и украсиха празнично. Така те изпълниха достойно мотото на кампанията си и зарадваха в навечерието на Коледа много човешки сърца, имащи нужда от внимание и обич.

„Самотните и болни хора от социалния център в Марчево се зарадваха на посещението и на подаръците от учениците като малки деца. Получи се невероятна атмосфера, която ще помнят дълго и домакините, и гостите на социалното заведение. Обитателите на центъра ни подариха впечатляващи рисунки с мечти и блянове за по-добър живот“, сподели силно впечатлен и развълнуван от детскта иницатива директорът на ОУ „Христо Ботев” Илия Цацев.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

der16:37 - 31.12.2012
Не разбирам от какво точно се е издразнил, коментиращият по-горе.Откога благородните постъпки, и то направени от деца, будят възмущение. Що за хора са такива като този?Как ще се почувстват децата, прочитайки всичко това,на какво ги възпитаваме?!Изкарахте ги едва ли не престъпници, засрамете се.
местна17:38 - 23.12.2012
Р.Сейменов всъщност се казва Розен Сейменов и е от село Гърмен...Нищо мюсюлманско до тук...Иначе браво за идеята!Дано не се сещаме за различните само по празниците!!!
do netolerantnite14:09 - 23.12.2012
Обвиненията в нетолерантност са напълно безпочвени. Преоблеченият като дядо Коледа господин беше трудотерапевтът на центъра с мюсюлманско име Р. Сейменов. Ръководителят на ученическия фолклорен състав се казва Баки /От Бакия/ Бинджев. Засрамете се идиоти такива, поне на празниците.
Инициаторът13:34 - 23.12.2012
Благодарим ви ! Изживяването беше просто НЕЗАБРАВИМО ! :)

FACEBOOK