Ученици отбелязват Деня на търпението

снимка: infomreja.bg, архив

По повод Деня на търпението 25 март, в който отбелязваме и светлия християнски празник Благовещение, Благоевград ще бъде домакин на редица развлекателни мероприятия. Те са организирани от община Благоевград, Младежки общински съвет по наркотични вещества и училищата в областния център на Пиринско. Младежки общински съвет по наркотични вещества ще проведе акция в два етапа, от 12:00 до 14:00 часа, в рамките на която ще бъдат раздадени материали за популяризиране на празника. Целта на кампанията е да се повиши единството и толерантността между хората.

Учениците от XI б и XI г клас, с класни ръководители Цветелина Котева и Кирилка Павлова на Професионална гимназия по текстил и облекло също ще се включат в инициативата като изработят табло- постер, което ще поставят на входа на училището. Неговата функция е да провокира вниманието на ученици, учители и родители да обръщат повече внимание на търпението в забързания ни и динамичен живот, когато много лесно то може да бъде загубено.

Мултимедийна презентация ще могат да видят и учениците на Природоматематическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“, като те ще имат възможност да реализират и собствено радиопредаване в часа на класния ръководител.

За да напомня на учениците, че трябва да се уважават и да бъдат търпеливи един към друг и заобикалящите ги, на всяка дъска в класните стаи ще стои надпис: „25 март- Ден на търпението".

СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ е организирало за своите ученици кулинарно предизвикателство, което също ще носи послание за търпение. От учебното заведение ще провокират литературните и художествени заложби на възпитаниците си като за целта организират конкурс за есе, стихотворение или рисунка  на тема „Моето търпение”. Кулминационният момент в програмата е изработването на знаме, което ще бъде символ на празника и ще се превърне в традиционно за града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK