Ученици отбелязаха Световния ден на водата в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

С ековикторина, много награди и прожекция на филма „Национален парк Рила и зоната на вечните снегове“ Дирекция „Национален парк Рила“ и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград отбелязаха Световния ден на водата.

Празничната програма стартира днес и беше открита с поздравителен адрес от директора на НП „Рила“ - Красимир Андонов.

По време на инициативите по повод Световния ден на водата, участници в новосъздадения ученически „Приключенски клуб“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се запознаха с любопитни факти, свързани с природните богатства на НП „Рила“.

На участниците бяха предоставени и образователни материали с информация за Защитената територия. 

От Дирекция „Национален парк Рила“ декларираха абсолютна готовност за подкрепа на новосъздадения „Приключенски клуб“ към ЦЛТРБ.

Идеята е да бъдат организирани съвместни инициативи, свързани с опознаване на красивите и уникални кътчета на българската природа.

По повод Световния ден на водата, в  двата посетителски центрове на Парка в Паничище и в Самоков, са организирани беседи, а посетителите получават информация и материали за Националния парк и околната среда и изнасят беседи пред посетителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa