Десети ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

Протестират и българските общности зад граница

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат с такъв надпис издигат протестиващите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде репортер на БГНЕС.

“Въоръжени” с чадъри и дъждобрани, гражданите започнаха да се събират в “триъгълника на властта”, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и президентство, за да изразят недоволството си от управлението на държавата и да поискат оставка. Движението по булевард “Цар Освободител” в района е блокирано.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK