Ученици от Хаджидимово спечелиха призови места в Национален журналистически конкурс

Снимка: СУ Хаджидимово

Отличен е и екипът на училищния вестник

Награди по време на COVID - 19! За пореден път учениците от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, доказаха, че нищо не може да ги спре – те просто обичат да получават награди.

Днес на страницата на техния консултант Заприна Глушкова – старши учител по БЕЛ, бяха публикувани 3 новини от национални конкурси, от които нейните ученици са спечелили призови места - от първо до трето, а екипът на електронния вестник „Вапцаровски глас“, който тя води вече неофициално, печели в два от конкурсите втори места.

От нейните публикации стана ясно, че от II Национален журналистически конкурс за ученици "Гео Милев" - Стара Загора, сред 88 участници и 158 творби второто място в първа възрастова група за есе е за петокласничката Илиана Влахова, а третото място е за Анелия Спахиева – 6. клас.

На стената си във фейсбук тя побърза да сподели за още награди, а именно за първото и третото място от VIII Национален ученически журналистически конкурс «Григор Попов» - Разград. Поради съвпадане с обявяване на извънредното положение в страната, те не са споделили радостта си напълно.

Учениците отново са работили под ръководството на Глушкова и имат I място - есе, за Анелия Спахиева, и III място - очерк, за Милка Воденичарова. Електронния вестник "Вапцаровски глас" печели отново ВТОРО място.

И последната новина от този следобед, която Заприна Глушкова коментира с вълнение в социалните мрежи: „Ех, че хубав ден! Те сега като се наредят тези награди - ама струвало си е чакането. Точно преди 2 минути получих друго писмо за награда, този път от Национален литературен конкурс „Любовта и свободата“, организиран от НПТГ "Шандорф Петьофи" - Разград. Ученикът Georgi Spahiev - 11. клас, който работи под мое ръководство е класиран на ТРЕТО място за есето „Любов и тъга“.

Ученикът споделя в есето си: „За любовта колкото и да се пише, ще бъде малко. Не може да бъде описано всяко чувство в душата на човек, защото има такива, които трябва да останат неписани. Любовта е едновременно най – хубавото и най – лошото чувство. Тя може да те накара в един и същи миг да си най – щастливия, но и най – тъжния човек на света. Достоевски казва: „Красотата ще спаси света!“. А аз мисля, че любовта между нас – хората, може да спаси света.“

„Въпреки COVID – 19, учениците не се отказаха от участие. Всички те работиха под мое ръководство. Благодаря им за това, че не позволиха на COVID - 19 да „парализира“ техния устрем, техните надежди и тяхната вяра", сподели още ръководителката им Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK