Ученици от VI СОУ се запознаха с Конвенцията на ООН за правата на детето

снимки: Младежки дом - Благоевград

Младежки дом – Благоевград и VІ СОУ” Иван Вазов” реализираха съвместна инициатива по Националната кампания „Участвам и променям!” на Министерството на образованието, младежта и науката, ориентирана към осъществяване на гражданско и здравно образование в училище през учебната 2011/2012 година. С  учениците от петите класове се проведоха интерактивни обучителни занимания за запознаване с Конвенцията на ООН  за правата на детето.

Социално благополучие, гражданска култура и участие, ученическо самоуправление, изразяване и отстояване на мнение, благотворителност; етика на поведение в отношенията и уважение към себе си и към другите, съвременни форми на комуникация, интернет и социалните мрежи, са част от темите над които разсъждаваха младите хора. Учебната 2011/2012 година е посветена  на социалните и граждански компетентности.

Целта на програмата изготвена от двете институции е спомагането за изграждане на навици за физическа активност у учениците и осъзнаване връзката между физическото и психическото здраве за пълноценното изграждане на детската личност и изграждане на нравствено-етичен светоглед у учениците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK