Верея победи Пирин с 2:1

Източник: LAP.bg

Очевидно гостуванията на Верея в Благоевград имат тенденцията да не минават напълно гладко. Въпреки че през първото полувреме с Пирин не успяха да предложат нищо интересно на "Христо Ботев", през вторите 45 минути, двата отбора успяха да си отбележат 3 гола помежду си и дори станахме свидетели на два червени картона, пише topsport.bg. През миналия сезон, при такова гостуване, съперниците не се победиха, но отново картони, дори и бой не липсваха.

През първата част двата отбора не успяха да предложат кой знае какви футболни достойнства. Атаки към една от двете врати почти липсваха, а първият точен удар в очертанията дойде чак малко преди края на първото полувреме. Учудващо Верея бе по-дейният тим през първите минути и още в 4-ата Андонов опита да притесни защитата на Пирин, но Ничев бе на мястото си и гостите си спечелиха единствено корнер, след който не последва нищо опасно пред вратата на "орлетата".

В следващите минути домакините си върнаха преимуществото, но не успяха да създадат нищо опасно пред вратата на своя опонент. Суда опита заучено центриране към наказателното поле на старозагорци, но нито един негов съотборник не бе позициониран там, за да може да последва опасна голова възможност. 

Минути преди да изтече добавеното време, най-накрая станахме свидетели на най-интересната ситуация през първото полувреме. Суда и Костадинов последователно опитаха да покосят вратата, пазена от Аргилашки, но стражът опази мрежата си "суха".

Второто полувреме тотално се различаваше от всичко, което видяхме през първите 45 минути. Още 5 минути след началото, капитанът на Верея поведе старозагорци към трите точки, след като бе изпуснат от защитата на Пирин и с глава насочи топката към празната врата на "орлетата". Венцислав Бенгюзов центрира от фаул, а Андонов успя да се измъкне от бранителите на съперника, както и да изпревари излизащия да боксира Макенджиев.

"Орлетата" обаче не се предадоха и след изминали едва 60 секунди, Суда върна интригата в срещата в Благоевград. Аргилашки допусна сериозна грешка - стражът изрита върната му топка право в краката на футболиста на домакините, който не се замисли и шутира право в мрежата му.

В 67-ата минута Бен Джемиа остави Верея с човек по-малко, след като влезе опасно в краката на футболист на Пирин. Главният съдия на срещата не се поколеба и му показа втори жълт и съответно червен картон. На повторенията обаче, стана ясно, че Бен Джемиа първо е играл с топката, заради което решението на рефера може да предизвика нови дискусии относно съдийството в последните няколко кръга.

Малко преди да изтече добавеното време на редовните 90, Антон Костадинов получи втори жълт и респективно червен картон, с което силите на терена бяха изравнени и двата отбора завършиха мача с по 10 души.

Така старозагорци се нареждат временно на 3-ото място в Първа лига, с 2 точки пред 4-я Левски, докато Пирин заема 10-ата позиция с актив от едва 10 точки. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK