Ученици от Трето ОУ-Гоце Делчев, изпратиха картички до новите си приятели в Анталия

Снимки: Трето ОУ

Трето ОУ се включи в eTwinning – Erasmus+.

Първите стъпки за сътрудничество и общуване с други европейски училища вече са направени.

В Xmas workshop на Трето ОУ учениците от IV "А", VI "А" и VI "Б" клас, под ръководството на г-жа Караилиева, изработиха новогодишни поздравителни картички за своите нови приятели от Република Турция, с които започват едно дълго и ползотворно сътрудничество.

Под ръководството на г-жа Тупарова, учениците изпратиха своите пожелания към новите си приятели от курортния средиземноморски град Алания (Alanya), Турция. 

През следващата година се планира да бъдат осъществени и реални срещи между учениците от Трето ОУ и учениците от училището-партньор в Алания.
Повече информация за проекта: „еTwinning е общност на училищата в Европа. Тя предлага платформа за педагози (учители, главни учители, библиотекари и др.), които работят в училище или детска градина в една от европейските страни и са се включили, за да си общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти и, накратко, да се чувстват и да бъдат част от най-вълнуващата учебна общност в Европа. 

eTwinning насърчава училищното сътрудничество в Европа посредством Информационни и комуникационни технологии (ИКТ), като осигурява подкрепа, инструменти и услуги на училищата. eTwinning също така предлага възможности за безплатно и непрекъснато онлайн професионално развитие за преподаватели.

Стартиран през 2005 година като основна дейност на програмата на Европейската комисия еLearning, през 2014 г. eTwinning окончателно беше интегриран към Еразъм+, европейската програма в областта на образованието, обучението, младежта и спорта“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK