Ученици от Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев с уникално преживяване на връх Свещник

Снимки: Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

Клуб "Пирински стражи" при Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев проведе поход до най-високия връх в Южен Пирин - Свещник.

Походът беше организиран в началото на седмицата по повод кандидатстването за прием в клуба на нови членове от ІV клас.

Това бе и първото изпитание на четвъртокласниците, които се справиха много добре, а най-ентусиазираните и изпълнителните от тях със сигурност ще бъдат официално приети в семейството на "Пирински стражи".  

За първа година клуб „Пирински стражи“ приема нови членове от учениците – начален етап, като по този начин в клуба ще има две групи – едната за ученици от ІІ и ІІІ клас, а другата – ученици ІV-VІІ клас.

По пътя към връх Свещник стражите преминаха по многото останал сняг от зимата, а на върха се наслаждаваха на пролетното слънце. Денят бе изпълнен с усмивки и с надежда, че следващият поход ще бъде скоро. Това се оказа така, тъй като още в сряда младите туристи осъществиха кратък поход до близка местност, където имаше и барбекю.

На 7-и май „Пирински стражи“ ще предприемат поход до Гоцев връх, Славянка по повод отбелязване на годишнина от героичната гибел на Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK