Ученици от СУ-Сатовча - на първо място в Националния конкурс "Комикс за деца"

Снимки: СУ «Св. св. Кирил и Методий» - с. Сатовча

На 5-и март тази година, на тържествена церемония, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси в София, екипът на дейност „Европас“ награди победителите от Националния конкурс «Комикс за деца».

Гордост за Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча, е, че 18 ученици, под ръководството на Райка Славчева – старши учител по френски език, заеха първите места и бяха наградени с два цифрови фотоапарата, един таблет, девет смарт часовника, грамоти и поощрителни награди.

Темата, върху която творяха учениците, бе «Моята мобилност». Целта бе да се провокира тяхното въображение по представяне на различни случки от пътуванията извън България.

След реализирания в училището тригодишен проект по френски език «Градина без граници. Нека нашият дух цъфти в градината на Европа», учениците работиха с голям ентусиазъм и изобразиха върху своите рисунки училищата от Италия, Португалия, Испания и Румъния.

Критериите за оценка бяха: оригиналност на идеята и доколко тя отговаря на темата на конкурса, драматургия, композиция на страницата, разработка и характеристика на героите, графично изпълнение.

"Тези награди предизвикаха много положителни емоции у учениците и мотивация за участие в други конкурси", коментира Райка Славчева.

Тя изказа своята благодарност към изпълнителния директор на ЦРЧР - Петьо Кънев, екипа на Европас; директора на СУ «Св. св. Кирил и Методий» - Джеват Дунчев, и осемнадесетте ученици – победители в конкурса.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK