Ученици от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, се включиха активно в Седмицата на четенето

Снимки: СУ-Хаджидимово

Инициативата включваше маратон на четенето, дискусия на тема "Какво четеш? Прочети го и ти…"

Ученици от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, се включиха в Седмицата на четенето, която се провежда от 9-и до 13-и декември съгласно приетата от Министерството на образованието и науката Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).

Възпитаниците на старши учителя по български език и литература Заприна Глушкова от 5. и 7. Б клас, както и деветите класове бяха сред най-активните.

Планувани бяха инициативи за усъвършенстване на уменията на учениците да се увличат и да се насърчават към четене и към развитие на езикови умения. Инициативата включваше маратон на четенето, дискусия на тема "Какво четеш? Прочети го и ти…" и др.

Мненията, споделени по време на дискусията, бяха поставени в "четящите дървета", изработени от учениците на 5., 7. Б и деветите класове.

Седмицата започна с илюстрация и мисъл на герой, изработване на постер в 5. клас. Петокласниците участваха в маратона на четенето, в който разказваха и четоха откъси от любими народни и литературни приказки и произведения и ги препоръчваха на другите.

Втория ден - вторник (10.12.2019 г.) бе проведено състезание по правопис в 7. Б клас на тема "Езикът, който ни събира и разделя". Класовете бяха разделени на отбори и записваха правилната форма на посочената дума.

Учениците от 9. А и 9. Б клас третия ден изработиха резюме на книга и корица на книга с мото "Препоръчваме да прочетете". Инициативите продължиха и в четвъртък с изработване на "Четящо дърво" от учениците ми - по едно за клас.

Последния ден от седмицата завърши отново с 5. клас - така, както започна. Този ден гост на петокласниците бе библиотекарят на Общинска библиотека в Хаджидимово - Вили Топалова. Тя запозна учениците с част от най-новите книжки във фонда на библиотеката и им разказа за богатството на книжния свят.

Малките петокласници получиха покана за посещение в библиотеката. В понеделник те ще присъстват на представянето на презентацията "Пътят на словото".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK