Ученици от СУ-Хаджидимово, с призови места на национален и международен литературен конкурс

Снимки: СУ-Хаджидимово

Ученици от СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово, са отличени в Националния литературен конкурс на тема „Среща с българското минало“ в гр. Твърдица. Те участваха с есета и стихотворения.

Техен консултант е старши учителят по български език и литература, Заприна Глушкова. Ето и класираните на призови места:

II място в трета възрастова група за Милка Воденичарова - X  клас
II място във втора възрастова група за Наталия Таранинова – VIII клас
III място в първа възрастова група за Стела Попова – VI клас
III място в първа възрастова група за Анелия Спахиева – V клас

Организатор на конкурса е СУ „Неофит Рилски“ - град Твърдица, област Сливен. Учениците днес получиха грамоти и предметни награди от организаторите на конкурса.

Днес десетокласничката Милка Воденичарова получи още една награда. Тя участва за първи път в XI Международен детски фестивал „Млади таланти” и спечели престижен приз. Работи по темата „Моят роден край“, отново под ръководството на нейния консултант - старши учителя по български език и литература, Заприна Глушкова.

XI международен детски фестивал „Млади таланти” се проведе на 19 – 20 април в Националния дворец на децата - гр.София, в категориите – театрално, изобразително, приложно и фото изкуства, литературно творчество, музикално и танцово изкуства.

В традиционния форум, организиран от МОН и Националния дворец на децата, взеха участие повече от 3800 деца и младежи до 19 г. от цяла България и чужбина, които имаха възможност да покажат талантите си във всички сфери на изкуството – литература, изобразително и приложно изкуство, фотография, музикално, танцово и театрално изкуство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK