Ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница са класирани за участие в ІІІ Национален фестивал „Пусть всегда будет солнце“

Снимка: СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница

В Народно читалище „Братство“ в гр. Кюстендил се проведе областният етап на ІІІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танци „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ“.

Фестивалът се организира от Национално движение „Русофили“ с подкрепата на Фонд „Русский мир“ и със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Националният Дворец на децата.

В конкурсната програма на фестивала участваха 26 поетични, певчески и танцови формации от детски градини, училища и самодейни читалищни състави в област Кюстендил. Организацията на фестивала беше на много добра. Участниците се представиха блестящо. Атмосферата бе творческа, позитивна и много емоционална.

СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница бе представено от поетична формация „Радуга“, с ръководител Йорданка Зашева и вокална група „По-по-най,“ с ръководител Недка Василиева.

Вокалната група „По-по-най“ се представи отлично с песните „Раз ладошка, два ладошка“, „А ты меня любишь“ и „Улыбка“.

Те бяха изключително артистични.
Учениците от формация „Радуга“ – Мария-Магдалена Стоянова, Мария Клинкова, Спасимира Спасова, Боряна Милушева – ХІ клас, Алекс Бочуков – Х клас и Анжела Гюрова – ХІІ клас участваха с поетична композиция на съвременна руска поезия – „За любовта“.

Кирилка Кирова от ХІ клас участва с изпълнение на стихотворението „Поссорились супруги“ на Едуард Асадов. Изпълненията им предизвикаха бурни аплодисменти и очароваха публиката.

Всички участници получиха похвален лист за участие във фестивала. Кирилка Кирова, формация „Радуга“ и вокална група „По-по-най“ бяха наградени с грамоти за първо място и класирани за участие в зоналния етап на конкурса, който ще се проведе през месец юни 2016 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK