Ученици от Сандански отбелязаха Световния ден на водата под мотото „Защо пилеем водата?“

Снимки: Община Сандански

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и община Сандански организираха прекрасен, наситен с емоции и усмивки празник, посветен на Световния ден на водата – 22 март.

Инициативата, в която се включиха ученици от всички училища в град Сандански, се проведе под слънчевите лъчи и красотата на Градски парк „Свети Врач“ и започна с приветствия от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и зам.-кмета на община Сандански Зорица Органджиева.

С много талант, настроение и артистизъм ученици от I ОУ „Климент Охридски, II ОУ „Христо Смирненски“, III ОУ „Христо Ботев“ и IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“ посветиха свои изпълнения на празника на водата. Веселбата на всички присъстващи прерасна и в хоро, на което се хванаха малки и големи.

Забавленията продължиха  с награждаване. Наградени бяха най-добрите изпълнения, които получиха купи и тематични подаръци от Басейнова дирекция.

Най-добрите в играта за изработване на наръчник „Как да пестим водата“ получиха също награди и показаха креативност и познания за най-безценната течност - водата.

Награди получиха и учениците – художници, които имаха задача да рисуват върху стъкло. С голям ентусиазъм и чувство, те се забавляваха и рисуваха върху стъклени съдове.

Всички присъстващи почувстваха празника и си тръгнаха с усмивка, награди и заредени с емоция от празничния Световен ден на водата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK