Възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски” – Дупница, с впечатляващо представяне на „Лейся, песня!“

Снимки: личен архив

В Руския културно-информационен център се състоя IV-я Национален фестивал на песента „Лейся, песня!“. Организацията на фестивала бе подкрепена от представителството на Россътрудничество в България и Балканската асоциация на руските сънародници. „Лейся, песня!“ събра в София много талантливи и артистични деца от различни краища на България, които с радост взеха участие в музикалния форум на голямата сцена на РКИЦ.

Младите изпълнители от Вокална група при СУ „Св. Паисий Хилендарски” – Дупница, се представиха с песните „Робот Бранислав” и „Раз ладошка, два ладошка” с ръководител Н. Василиева.

Те мериха глас и сили с повече от сто различни творчески школи, арт-студия, домове на културата и детски вокални групи в страната и чужбина. Журито отличи участниците, притежаващи талант, смелост и вяра в силите и възможностите си. Учениците грабнаха три статуетки – за най-добро сценично поведение, за най-оригинален костюм и сребърна статуетка за второ място на фестивала.

Изпълненията на участниците се оценяваха в четири категории: в три възрастови групи и за колективно изпълнение. Журито оцени възпитаниците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в първа възрастова група за изпълнителското майсторство, стила на изпълняваните произведения, добрия руски език и артистичността. 
След тържественото връчване на наградите децата получиха бурни аплодисменти, цветя и балони и пожеланието да се срещнат отново идната година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK