Шестокласници пресъздадоха възрожденското училище и вълненията на Вазовите герои от романа „Под игото“

Снимка: личен архив

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница се проведе интерактивен урок с ученици от трети и шести клас.

Малките ученици поздравиха шестокласниците със стихове на български и руски език. По-големите поднесоха почитта си към делото на светите братя с рецитал „Поклон, първоучители!“, след което пресъздадоха възрожденското училище и вълненията на Вазовите герои от романа „Под игото“.

С много плам и ентусиазъм върнаха публиката към онези моменти на национален подем, с които трябва да се гордеем. Актьорската игра беше вълнуваща и емоционална.

Учениците предизвикаха заслужените аплодисменти на присъстващите родители, учители и съученици. Урокът завърши с викторина, а въпросите бяха от народното творчество. Награди имаше за всички, отговорили вярно.

Най-големият подарък за учениците бяха вълнението и споделените емоции от съвместната работа и възможността за изява. Пожеланията, които си отправиха децата и техните учители – Калина Ушатова, Йорданка Зашева, Валентина Богатинова и Стефка Стоянова, са да продължи традицията за учене чрез интерактивни подходи и съвместни дейности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK