Ученици от Разлог се включиха в инициативата Ден против агресията в училище

Снимки: Община Разлог

Възпитаници и учители от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ и ОУ „Никола Парапунов“ в Разлог проведоха мероприятия в подкрепа на начинанието.

„Не на агресията! Не на тормоза в училище!“ - под това мото премина т.н. Ден на розовата фланелка в СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог. Учениците от средното училище се хванаха за ръце в училищния двор, давайки пример за равноправие и толерантност към всяка отделна личност.

Мероприятието, организирано от Училищната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни даде възможност за изява на учениците в различни посоки.

Денят на розовата фланелка стартира със закачане на стикери на вратите на всички класни стаи с надпис „Не на тормоза в училище“. В двора на училището учениците пуснаха и розови балони в небето като символ на уважението, а също така демонстрираха подкрепата чрез изработени надписи и знаменца с надпис „Не на агресията“.  

Учениците от  ОУ „ Никола Парапунов” също отбелязаха Деня на борбата с тормоза в училище с интересни дейности по инициатива на децата.

Във всички класни стаи учениците сами изработиха постери под формата на розови фланелки, на които написаха послания за доброта, съпричастност и емпатия.

Представителите на Ученичиския съвет раздадоха „розови късметчета” с интересни и мъдри мисли на всяко дете, на учителите и на служителите в училището.

Ученици от началните класове бяха запознати и с кибертормоза, под формата на игри, отговаряйки на въпроси, свързани с лични данни и снимки в интернет пространството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK