Ученици от ПТГ „ Джон Атанасов“ - Кюстендил с първи места от състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Учениците от 12 клас Евгени Миролюбов Кирилов и Емил Петров Петров, които се обучават по професия „Електротехник“, специалност „Електрически инсталации“ в ПТГ „ Джон Атанасов“ - гр. Кюстендил, се класираха на първо място на националния кръг на състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.

Ръководители на учениците са инж. Теодора Никова и инж. Димитрина Атанасова, старши учители по професионална подготовка в ПТГ „Джон Атанасов“.

Финалният кръг на състезанието се проведе в София, като на официална церемония в централата на „ЧЕЗ България“ ЕАД бяха обявени и наградени победителите в направление електроенергетика за 2016 година.

Съгласно регламента на състезанието учениците Емил Петров и Евгени Кирилов получават стипендия за втория срок на учебната 2015/2016 година, възможност от 1 юли 2016 г. да започнат работа в компаниите на ЧЕЗ в България, както и правото да бъдат приети без приемен изпит в Технически университет – София, Колеж по енергетика и електроника към Технически университет – София или Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София.

Националното състезание по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на „ЧЕЗ България“ ЕАД за България и е включено в Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK