Областната администрация в Кюстендил отбелязва 140 години от приемането на Търновската конституция

Снимка: Infomreja.bg

Областната администрация в Кюстендил се включва в инициатива на Народното събрание по повод 140-годишнината от Учредителното събрание, приело Търновската конституция на 16. април 1879 г.

Събитието ще се отбележи с пътуваща изложба, като освен областните администрации, съорганизатор е и Държавна агенция „Архиви“.

В град Кюстендил представителната изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще се проведе на 14. януари /понеделник/, а входът за нея ще бъде свободен.

Изложбата ще представи исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

С реализирането на тази инициатива организаторите поставят акцент върху едно важно събитие, възстановила страната ни като самостоятелна държава на картата на Европа и поставило началото на европейското, демократично и правово развитие на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK