Ученици от ПМГ – Кюстендил, са лауреати от международен конкурс

Снимки: Личен архив

Проектът на учениците е насочен към проблема с разделното събиране на отпадъците

Международният детски екологичен форум „Зелената планета“ 2020 се провежда по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета“ в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението“. Международният екологичен форум „Зелена планета“ е създаден през 2003 година, включен е в годишния план на Юнеско и в него членуват 82 държави.

В раздел „Природата – безценен дар, един за всички“ – конкурс за социално-значими проектни и научно-изследователски работи за резултатите от общественополезна екологична дейност на детски колективи, лауреати са учениците от отбор PMGKN Малката роботика. Това са Янислав Боцев, Ивана Стоянова, Радост Йовева, Габриела Благоева, Ивона Миланова и Ванеса Иванова, с научни ръководители Биляна Йорданова и Цветяна Йовева.

Проектът на учениците е насочен към проблема с разделното събиране на отпадъците, като в дейностите на отбора са включени различни инициативи, свързани с роботика, 3D печат, информираност и устойчиво развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK