Ученици от ПГИМ „Йордан Захариев“ - Кюстендил с престижно класиране на Национално състезание по природни науки и екология

Снимка: ПГИМ "Йордан Захариев"

Учениците от дванадесети клас в ПГИМ "Йордан Захариев" – Робърт Ананиев и Мариана Котова, се представиха успешно на Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе в град Сопот. Компетентно жури от уважавани университетски преподаватели, специалисти по природни науки, оцени проекта им „Баланс на хормоните, баланс на живота” с оценка Отличен (5.75). Ръководител на учениците е учителят по биология г-жа Силвия Русимова.

За работата си учениците казват: „Основната цел на нашия проект е да докажем връзката между правилно формулираните цели в живота на младите хора и стимулиране образуването на хормони на щастието. Чрез реализираните дейности по проекта, да осъзнаем, че щастието е химична реакция, която протича непрекъснато с различна интензивност при активното участие на много хормони“.

„Използвахме методът Smart, който твърди, че постигането на целите зависи от тяхното формулиране, и първата крачка към успеха са правилно определените цели. SMART целите са умни цели. Приложихме и Моделът GROW (,,Растеж”), създаден като модел на ефективни въпроси, с отворен характер, които способстват осъзнаване и като следствие отговорност.”

На същото състезание висока оценка получи и дванадесетокласничката на ПГИМ Теодора Новкова, която участва в екип с ученичка от ПМГ с проект „Проучване на алпийския тритон в Осогово” - Отличен (5.50).

Получената отлична оценка може да бъде използвана за прием във висши учебни заведения в София, Пловдив, Бургас и Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK