Ученици от ПГЕЕ - Банско мериха сили в Седмица на техниката

снимки: ПГЕЕ - Банско

„Новите идеи се нуждаят от пространство”. Под  този надслов за 6-а поредна година в Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско се проведе традиционната „Седмица на техниката”.

Състезателният формат бе открит на 24 февруари с най-оспорвания турнир по приложна електроника „Мога и зная как” като  кръг от националното състезание под патронажа на  фирма ЕЛИМЕКС – гр. Горна Оряховица.

Вторият ден от напрегнатата седмица подложи на изпитание най-бързите за изчертаване на електронна схема с  програмата Or Cad.

На 26 февруари състезанието по компютърни мрежи излъчи победител във формата „Бързи кабели”.

Съревнованието  по асемблиране на персонален компютър показа високия професионализъм на учениците от 11-и и 12-и клас. Най-висок емоционален градус отново отбеляза  сблъсъкът на ученическите отбори в екипната игра „Кънтър страйк”.

Състезанията бяха закрити на 4 март с класирането на най-добрите авторски презентации на тема „3-и март – поклон и памет ”, дали възможност за изява на ученици от общината от  6 до 10-и клас.

Награди получиха всички участници, четирима гимназисти са класирани за регионалния кръг на състезанието „Мога и зная как” в Пловдив на 14 март.

Ретроспективният поглед към изминалите събития в ПГЕЕ отчита, че подготовката за професионалните състезания започва с началото на всяка учебна година и поставя на изпитание знанията, уменията и креативността на ученици и учители. Участниците се мотивират да премерят сили, а състезателният дух подтиква към възникване на нови идеи, категорични са преподавателите в гимназията.

 

снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско
снимки: ПГЕЕ - Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK