Талантливи възпитаници на НПГ „Димитър Талев" откриха с модно ревю конференция в резиденция "Бояна"

Снимки: БТА

Двата отбора на талантливите възпитаници от Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев бяха единствените предпочетени да открият със свое модно ревю конференцията "Професионалното образование и обучение - предпочитан избор". Форумът е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и се проведе в резиденция „Бояна“ в столицата.

Младежите от НПГ демонстрираха свои творчески проекти на тема „България – част от пъстрия свят на Европа“, като най-впечатляващото в моделите им бе, че в тях младите им автори са вплели традиционни български мотиви и символи на различни страни от ЕС.

Много аплодисменти и похвали получиха за креативните си и много сполучливи модели младите творци от НПГ „Димитър Талев“ и тяхната преподавателка Соня Кюлева.

Учениците от двата отбора на НПГ “Димитър Талев" получиха неочакваната покана от заместник-министъра на образованието, Таня Михайлова, по време на  представянето на гимназията им на Панорамата на професиите в Пловдив, която се проведе преде няколко дни.

За много кратко време, по телефона от Пловдив, заместник-министър Михайлова и пиарите, които също много харесаха представянето на НПГ-Гоце Делчев, уредиха необходимите документи и пропуските на учениците и техния ръководител Соня  Кюлева за влизането им в резиденция "Бояна" и още на следващия ден заминаха за столицата.

"За всички нас участието ни в откриването на конференцията "Професионалното образование и обучение - предпочитан избор" в резиденция "Бояна" бе изключителна изненада, голямо предизвикателство и гордост", споделиха талантливите дизайнери от НПГ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK