Ученици от ОДК-Кюстендил засадиха дръвчета в екопарк "Малкият принц"

снимки: ОДК - Кюстендил

Учениците от школите и клубовете при Обединен детски комплекс – Кюстендил участваха в засаждането на нови декоративни дръвчета в Екопарк „Малкият принц“ в двора на комплекса. Събитието е по повод започващата днес „Седмица на гората“.

В парка бяха засадени 10 нови дръвчета липа.

През 2011 г. децата от ОДК с помощта на Община Кюстендил и ДЛС „Осогово“ засадиха в кв. „Запад“ „Гора на знанието“, като през годините полагаха грижи за нея и я разширяваха.

През тази година се наложи да бъдат възстановени унищожените от недобросъвестни посетители на екопарка млади дръвчета.

Екопарк „Малкият принц“ е създаден през 2002 г. по проект „За чиста околна среда“, финансиран от Министерството на околната среда и водите. Той е място за отдих и игри както на децата, посещаващи формите в ОДК, така и на живеещите в района на детския комплекс.

Поради нанасяните щети само от 2010 година насам за трети път децата и служителите възстановяват унищоженото.

Целта на участието на децата в засаждането и поддържането на екопарка и „Гората на знанието“ е не само да станат съпричастни в създаването на естетична и благоприятна среда за отдих и игри в ОДК и града като цяло, но и да повишат екологичната си култура, да развият практически опит и изградят ценностна система и здравословен стил на живот.

 

снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил
снимки: ОДК - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK