Учителите и учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница, се включиха в „Най-големият урок в света“

Снимка: личен архив

През септември 2015 г. стартира глобалната инициатива „Най‐големият урок в света“. Учителите и учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница, се включиха в проекта на УНИЦЕФ, ЮНЕСКО и Министерството на образованието и науката. 

Три години по-късно традицията продължава. Екипът на училището е част от екипа на УНИЦЕФ и заедно вдъхновяват младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие, поемат ангажимент към бъдещето на децата и разбират, че промяната започва от всяка класна стая и от самите тях.

На урока присъства Мира Добрева – консултант в Уницеф България, която наблюдава учениците от ІV б клас и проведе интервю с тях с цел проучване на „Най-големият урок в света“.

Ученици от гимназиален етап показаха на четвъртокласниците филмчета, направиха презентация за популяризиране на Глобална тема № 4 – Качествено образование и ги предизвикаха чрез игра да коментират правото всички деца да се образоват, запознаха ги с истории на деца, които не ходят на училище и какви са причините за това.

Идеята на проявата в училището минава под мотото „Деца разказват на деца най-големия урок на света“.

Учениците участваха с огромен интерес, развивайки съпричастност към други деца в света и осъзнаха, че са основният носител на промяната в следващите 15 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK