Учителите Златка Милчева и Димка Дермендиева от ПМГ-Гоце Делчев, с почетно отличие „Неофит Рилски“ от МОН

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

С просветителски дух, вълнение и споделена мъдрост сякаш бе пропит въздухът вчерашния ден в най-старото учебно заведение в Гоце Делчев ПМГ „Яне Сандански“. Това училищно тържество ще се помни още дълги години от всички присъстващи, коментираха гостите на училищния празник на гимназията.

Рано сутринта в специалния празничен ден, най-вече за учителите и учениците от ПМГ "Яне Сандански", се проведе традиционното тържество, по време на което в чест на светлия празник на славянската писменост и българската просвета и култура бяха раздадени много награди на учители и ученици, а зрелостниците от випуск 2018 предадоха със специален ритуал училищното знаме на единадесетокласниците.

По традиция гимназията събра своите настоящи и бивши ученици, учители, родители и много гости. Празникът в двора на ПМГ започна под звуците на безсмъртния химн на Кирил и Методий, а след представянето на гостите звуча и химнът на училището.

Директорът Елка Божикова отправи тържествен поздрав към всички присъстващи, а на абитуриентите пожела успешно реализиране във всяка сфера на живота. 

Ритуалът по предаване на училищното знаме от дванадесетокласниците на по-малките им съученици развълнува присъстващите, а новите знаменосци Борис Ангушев и красивите му сподвижнички приеха с нескрито вълнение и отговорност училищната светиня с обещанието да пазят и славят името на своето училище.

По случай 24. май директорът Божикова връчи на училищното тържество награди на отличени учители и ученици. Така за дългогодишна, цялостна, високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета учителите Златка Милчева и Димка Дермендиева бяха удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката.

За съществен принос и постигнати високи резултати в учебно-възпитателната дейност през учебната 2017/2018 година почетен знак получиха също  дългогодишните преподаватели в ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев - Диана Обущарова и Иванка Абаджиева, а с почетна значка бе награден Божидар Вълканов.

Почетен знак за изключителни успехи в учебната и извънучебната дейност през гимназиалния етап на обучението получиха и четирима зрелостници - Любка Ангелинина, Мариела Коджебашева, Екатерина Терзиева и Димитър Итев.

Наградата за постижения в областта на природо-математическите науки тази година директорът Елка Божикова заслужено връчи на Екатерина Терзиева, а за изяви и постижения в хуманитарните науки бе удостоена с наградата и Катя Либяховска.

Интересен бе моментът, че тази година от фондация – институт „Николай Добрев“ бе учредена и точно на празничното училищно тържество бе връчена стипендия на изявени и талантливи ученици в ПМГ „Яне Сандански“ в три категории.

Марияна Добрева – член на Управителния съвет на фондацията, връчи лично стипендиите на четиримата победители - Айлин Ахмедова от 8 „а“ клас, Яна Балтаджиева от 10 “а“ клас, Лилия Костова от 11 “б“ клас и на Катя Либяховска от 12 “б“ клас.

Напълно заслужени награди за творчество, талант и артистичност, проявени при реализирането на училищни театрални постановки, получиха и актьорите от клуб училищен театър „Мечтатели“ в едно с техния ръководител Евгения Попова.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен15:33 - 29.05.2018
Много са учени, няма що. Вижте в сайта им как са написали 24 май.
Анонимен16:12 - 28.05.2018
Украса като за сватба, пълна излагация.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK