Ученици от НПГ „Димитър Талев” със свои модели на изложение в Пловдив

снимки: infomreja.bg

Ученици от паралелките по облекло и дизайн в НПГ „Димитър Талев” в Гоце Делчев от днес до 20-ти април ще участват в Панорамата за професионално образование, която се провежда в Пловдив.

За изложенито заминават 50 възпитаници на елитната гимназия, които ще представят в града под тепетата както уменията и училището си.

Младите неврокопски таланти ще участват в специалното ревю-спектакъл с девет авторски модела и ще се състезават със свои връстници модни дизайнери от цялата страна.

Сред моделите има рокли, мъжки костюми от градската мода през 20-те години на миналия век, носии, ушити за деца от детски градини и други.

Единайсетокластничката Анелия Узунова, класирала се на пето място в Топ 20 на най- добрите бизнес идеи на Националния конкурс през миналата година, сега се представя със свой проект, свързан с разработване на софтуер за глухонеми, който е с възможности за монтиране към мобилните телефони, за да осигури свободната комуникация на хора с такива проблеми.

Силно присъствие на панаира тази година отбелязват три тренировъчни фирми от НПГ „Димитър Талев” - „Вилидж тур” с предмет на дейност туристическо обслужване ,”Хел китчън”, специализирана в приготвяние и доставка на традиционни храни и „Елеганс  гардън” за цветарство и озеленяване.

50-те участници от НПГ „Димитър Талев” ще вземат участие в директни преговори с различни търговски представителства, както и ще се конкурират в различните конкурси по време на изявата в Пловдив.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK